Wordt niet meer geleverd

* Compact ECO onderbouw 350 ml buisfilter systeem

Model: CF350
5% introductie korting. Hier een compact reiniging en vitalisatie filter zonder onderhoudskost dat slechts weinig plaats inneemt in de keukenkast. Bestaande uit 2 tot 6 hervulbare transparante buisfilters van elks 350 ml inhoud en 50 mm doormeter....
  • Model
  • CF350

Beschrijving:

5% introductie korting.

Hier een compact reiniging en vitalisatie filter zonder onderhoudskost dat slechts weinig plaats inneemt in de keukenkast. Bestaande uit 2 tot 6 hervulbare transparante buisfilters van elks 350 ml inhoud en 50 mm doormeter.

ECO staat zowel voor ecologisch (geen plastiek afval) als economisch omdat de eerste tien jaar niets moet vervangen worden.

Geleverd met twee 3/8 inch flexkabels om direct tussen de bestaande koudwaterleiding van de keukenkraan te monteren. Te bevestigen met 2 klemmen of optioneel via een 10x20 cm ophangbeugel. Slechts 65 mm diep, 35 cm breed en 12 cm lengte voor 2-delig en 18 cm lengte voor 3-delige uitvoering.

Foto 3-voudig filter met 20 en 40 cm flexkabel:


De basisprijs is voor een tweevoudig filter.
Eerst gaat het filter door het zeoliet en dan door de shungiet-kristal mix. De ruwe shungiet brokjes zijn gemengd met ruwe rozekwarts brokjes. In het midden zit een koperen buis van 75x15 mm met 4 sterke neodymium magneten volgens een Russisch patent die een magnetische vortex genereren.
Een extra hoeveelheid zeoliet wordt meegeleverd om te vervangen; het gebruikte wordt geregenereerd met zout. Tevens een lekdetector op 9V batterij. In elke buismodule zit ook een zilverstaafje zodat nooit bacteriën zich kunnen nestelen.

Voor een drievoudig systeem wordt standaard een 3-compartement filter gebruikt met EM keramische cilinders, ruw bergkristal en 100 gram Edel shungiet.

Foto magneet module en optionele RVS ophangbeugel:


In Nederland wordt al sinds 2005 geen chloor (wel CDS, chloordioxide) meer aan het water toegevoegd (nog wel in België). Hierdoor zijn actieve koolstoffilters, die om de 6 maand of per 4000-5000 liter verbruik moeten vervangen worden, niet meer noodzakelijk. Belgen kunnen ofwel het derde of een vierde hervulbaar actieve koolstof filter erbij nemen; een adres wordt bijgegeven waar men 10 liter koolstof voor ongeveer 60€ kan aanschaffen, goed voor 28 hervullingen..

Wenst men niet alle water door de filters kan men kiezen voor een zelf aan te schaffen 3-weg keukenkraan of voor een apart (osmose) kraantje; dit kraantje wordt ofwel op het aanrecht gemonteerd of kan met een optioneel RVS L-stuk in de kast gemonteerd worden. Voor deze opties wordt een tussenstuk geleverd met extra afsluitkraantje en zijn de aansluitkabels standaard witte osmosekabels.

Optioneel kan een extra mineraalfilter als laatste filter gekozen worden dat uit 4 compartiment bestaat met maifan (rotsgesteente met meer dan 30 mineralen), dolomiet (magnesium + PH stabilisatie), blauwe gletcher gesteente, witte Sarrara marmer.

Montage: sluit toevoer koudwater af; ontkoppel koudwater kabel van keukenkraan; koppel de 20 cm kabel tussen de zeoliet filter en toevoerkabel; koppel de 40 cm kabel tussen shungiet filter en keukenkraan.
Regenereren Zeoliet: doe 1 liter warm water in een kom en voeg 20 tot 30 gram keukenzout toe; laatminstens 24 uur erin liggen; daarna grondig spoelen met warm water en laten drogen, best in de zon.

Het systeem kan ook gebruikt worden bij bestaande osmose systemen uit te breiden waarbij de filters achter het koolstoffilter na het osmosevat gemonteerd worden.
Door eenvoudig losschroeven kan de module ook snel meegenomen worden voor vakantiehuis of tweede verblijf.

Levertermijn: 3 tot 5 werkdagen.

Kies onderaan de gewenste opties: bij Aantal 2 of 3 basisfilters, Optie 1 het mineraalfilter, Optie 2 het koolstoffilter, Optie 3 de extra de ophangbeugel, Optie 4 het koppelstuk met tussenkraantje (voor 3-weg of osmosekraantje) en Optie 5 voor een extra osmosekraantje met ophangbeugel.