Op bestelling

* Dubbel Rife MEDBED 2x 160x60x20cm 7000 LEDs

Model: SZ157
Rood en Nabij-Infrarood 'slaapzak' met 2 apart aan te sturen vlakken (boven en onder) met elk 1160 rode 660nm en 2320 infrarood 850nm LEDs. Dus totaal bijna 7000 LEDs!   Video van de unit:   De 2 zijden hebben een a...
€2.600,00 2.200,00
  • Model
  • SZ157

Beschrijving:

Rood en Nabij-Infrarood 'slaapzak' met 2 apart aan te sturen vlakken (boven en onder) met elk 1160 rode 660nm en 2320 infrarood 850nm LEDs.

Dus totaal bijna 7000 LEDs!

 

Video van de unit:

 

De 2 zijden hebben een aparte 24V 5A voeding en bedieningsunt die op verschillende modes kunnen worden ingesteld.

 

De standaard bedienings unit kan vervangen worden door een door ons ontwikkelde vermogen stuurmodule die bedraad of met Bluetooth alle Rife frequenties aanstuurt via Z-APP.

Men kan ook 1 zijde met de standaard module en de andere met de Rife module aansturen.

 

 

Met de standaard stuurmodule kan men kiezen tussen rood, IR of beide, de intenslteit instellen van 1 tot 100%, en een vaste frequentie tussen 1 en 1000 Hz kiezen; tevens een timer van 1 tot 30 minuten. Een aparte 'HeartBeat' mode laat de intensiteit op een laag ritme van ongevreer 60 pulden per minuut varieëren.

 

 

De volledige mat is langs de LED zijde bedekt met een dik soepel transparant folie dat gemakkelijk kan gereinigd en ontsmet worden. De buitenzijde bestaat uit een dikke polyster stof.

Er wordt ook een groene beschermbril meegeleverd en een opbergzak.

 

Minimale of geen kleding is optimaal maar de straling gaat ook door lichte katoenen of zijden kleding; kies best wit.

 

Ideaal  systeem voor therapeuten en massagisten.

Een standaard optimale behandeling duurt slechts 10 minuten en kan daardoor bijna voor elke patiënt worden toegevoegd bij de andere therapieën. 

Geregistreerde therapeuten bekomen 15% korting en Nederlanders een factuur zonder de 21% BTW (totaal investering dan 1545€)

 

Roodlichttherapie is ook bekend als low-level lasertherapie (LLLT) en Nabij-InfraRoodtherapie (NIR) als fotobiomodulatietherapie.

Roodlicht en 850nm nabij-infrarood therapy is een niet-giftige en onschadelijke natuurlijke remedie. Niet te vergelijken met sauna en zonnebank toestellen die voornamelijk het schadelijke ver-infrarood  en UV-C gebruiken.

 

Het licht kan door het direct contact de diepe delen van weefsels en spieren van het menselijk lichaam bereiken, het celmetabolisme verbeteren, spierpijn en pijn verlichten. 660 nm rood licht dringt door in de huid waardoor deze verjongt, 850 nm onzichtbaar nabij-infrarood licht gaat spierkracht en dieper voor weefselherstel en verlichting van ontstekingen.

In tegenstelling tot ver-infrarood geeft nabij-infrarood weinig warmte af; na een standaard 10 minuten behandeling is de temperatuur ongeveer 35-40 graden.

 

 

Het is zeer efficiënt om pijn te verlichten. Deze therapie helpt je ook om af te vallen en is uiterst nuttig voor de huidverzorging. Ook zeer nuttig voor katten, honden.

Rood infraroodlicht is ontworpen voor persoonlijk gebruik om een ​​uitgebreid scala aan musculoskeletale problemen te behandelen. Het heeft een goed effect op het verlichten van chronische pijn

Rood en bijna-infrarood licht zijn een deel van natuurlijk zonlicht, dat in feite werkt en waarde heeft als voedingsstof. Rood licht en nabij-infrarood licht therapieën zijn manieren om een aantal van zijn voordelen, zoals vitamine D, te krijgen. Het kan bijzonder waardevol en gunstig zijn voor mensen die niet genoeg natuurlijk zonlicht krijgen, en dat is de meerderheid van de mensen. Een ander werkingsmechanisme betreft de modulatie van genexpressie. Rood en bijna-infrarood lichttherapie activeert genen die betrokken zijn bij celherstel, celregeneratie en celgroei, afhankelijk van het weefsel.

 

Foto meegeleverde groene beschermingsbril die door therapeut kan gedragen worden als tegelijk een behandeling op open deken wordt gedaan:

 

Alternatieve opstellingen:

- opengeplooid om met 2 personen naast elkaar op te liggen of omgekeerd op 2 personen met LEDs bovenaan.

- met speciale op maat gemaakte beugels naast elkaar of in een hoek tegen de muur ophangen om een 'IR sauna' kamer te bouwen.

 

 

Potentiële voordelen roodlichttherapie:

- Verbeterde gezondheid van de huid: Roodlichttherapie kan de collageenproductie stimuleren, rimpels verminderen, de teint en textuur van de huid verbeteren en wondgenezing bevorderen. Het wordt gebruikt voor antiverouderingsdoeleinden, acnebehandeling en om de symptomen van dermatologische aandoeningen zoals eczeem en psoriasis te verlichten.

- Verlichting van pijn: Roodlichttherapie heeft pijnstillende effecten en helpt de pijn te verminderen die gepaard gaat met verschillende aandoeningen zoals artritis, spierverrekkingen en gewrichtspijn. Het kan ook pijn en stijfheid na het sporten verlichten.

- Verbeterd spierherstel: Roodlichttherapie kan het spierherstel verbeteren door ontstekingen te verminderen, de bloedcirculatie te verhogen en weefselherstel te bevorderen. Atleten en fitnessenthousiastelingen gebruiken het om sneller te herstellen van intensieve trainingen en blessures.

- Minder ontstekingen: Roodlichttherapie heeft ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het gunstig is voor aandoeningen die worden gekenmerkt door ontstekingen, zoals artritis, peesontsteking en ontstekingsachtige huidaandoeningen.

- Verbeterde gewrichtsfunctie: Door ontstekingen te verminderen en weefselherstel te bevorderen, kan roodlichttherapie de gewrichtsfunctie en mobiliteit verbeteren, waardoor het nuttig is bij aandoeningen zoals artrose en reumatoïde artritis.

- Bevordering van haargroei: Van roodlichttherapie is aangetoond dat het de haarzakjes stimuleert, de bloedstroom naar de hoofdhuid verhoogt en de haargroei bevordert. Het wordt gebruikt als behandeling voor haaruitval (alopecia) en om de dikte en kwaliteit van het haar te verbeteren.

- Neuroprotectieve effecten: Er zijn steeds meer aanwijzingen dat roodlichttherapie neuroprotectieve effecten kan hebben, wat gunstig kan zijn voor aandoeningen zoals traumatisch hersenletsel, beroertes en neurodegeneratieve ziekten.

- Stemmingsverbetering: Sommige onderzoeken suggereren dat roodlichttherapie positieve effecten kan hebben op de stemming en geestelijke gezondheid door het serotonineniveau te verhogen en het algehele welzijn te verbeteren. Het wordt soms gebruikt als aanvullende therapie bij depressie en seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD).

- Verbeterde bloedsomloop: Roodlichttherapie kan de bloedsomloop verbeteren door vaatverwijding te bevorderen en de vorming van nieuwe haarvaten te stimuleren. Dit kan helpen bij de zuurstoftoevoer naar het weefsel, de toevoer van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen.

- Niet-invasief en veilig: Roodlichttherapie is niet-invasief en wordt over het algemeen als veilig beschouwd wanneer het wordt toegediend door getrainde professionals of wordt gebruikt volgens de instructies van de fabrikant. Het wordt goed verdragen en heeft meestal minimale bijwerkingen.

 


Potentiële voordelen Nabij-InfraRoodtherapie (NIR):

- Verlichting van pijn: van NIR-therapie is aangetoond dat het pijn vermindert door de afgifte van endorfine te stimuleren en pijnoverdragende chemische stoffen te blokkeren. Het wordt gebruikt voor aandoeningen zoals artritis, spierpijn en neuropathische pijn.

- Verbeterde bloedsomloop: NIR-licht kan diep doordringen in weefsels, vaatverwijding bevorderen en de bloedstroom verhogen. Dit kan helpen bij weefselherstel, ontstekingen verminderen en genezingsprocessen versnellen.

- Verbeterde celfunctie: NIR-therapie stimuleert de mitochondriale functie, waardoor cellen meer energie (ATP) produceren. Dit kan leiden tot betere celreparatie en regeneratie.

- Verminderde ontsteking: Door het moduleren van ontstekingsroutes kan NIR-therapie helpen ontstekingen te verminderen, die betrokken zijn bij verschillende chronische aandoeningen zoals artritis, tendinitis en auto-immuunziekten.

- Versnelde wondgenezing: Van NIR-therapie is ontdekt dat het de wondgenezing bevordert door weefselherstelprocessen te verbeteren, de collageenproductie te verhogen en ontstekingen te verminderen.

- Verbeterde gezondheid van de huid: NIR-therapie kan de collageenproductie stimuleren en de elasticiteit van de huid verbeteren, wat leidt tot een gladdere, stevigere huid. Het wordt gebruikt om huidveroudering tegen te gaan en aandoeningen zoals acne en dermatitis te behandelen.

- Neurologische voordelen: Er zijn aanwijzingen dat NIR-therapie neuroprotectieve effecten kan hebben en gunstig kan zijn voor aandoeningen zoals traumatisch hersenletsel, beroerte en neurodegeneratieve ziekten.

- Niet-invasief en veilig: NIR-therapie is niet-invasief en wordt over het algemeen als veilig beschouwd als het op de juiste manier wordt gebruikt. Er komen geen medicijnen of operaties aan te pas en de bijwerkingen zijn minimaal.

- Veelzijdig: NIR-therapie kan in verschillende omgevingen worden toegepast, waaronder klinische omgevingen, revalidatiecentra en zelfs thuis met draagbare apparaten. Het kan een aanvulling zijn op andere behandelingen of als zelfstandige therapie worden gebruikt.

- Kosteneffectief: Vergeleken met sommige conventionele behandelingen kan NIR-therapie een kosteneffectief alternatief zijn, vooral voor chronische aandoeningen die een langdurige behandeling vereisen.

 

 

Meer informatie over de voordelen en gebruik van rood en IR technologie vindt je hier en in onderstaande video's.

 

Voor Nederlandse ondertiteling kies bij settings onderaan eerst Subtitles/CC en klik dan op pijltje naast Englisch en dan Auto-translate en selecteer Dutch:

 

Video over de werking voor verwijderen van vetmassa zonder bijwerkingen:

Om een idee te geven: een Pro 450 Trifecta Bed  kost 35.000$ en heeft 4500 LEDs; door de minstens enkele cm afstand van het lichaam geeft het minder intensiteit dan rechtsteeks contact op het lichaam met onze 7000 LEDs unit.

 

Onderzoek naar de verbeteringen van rood licht:

- Vermindering van kraaienpootjes : 15,6 % na 28 dagen, 34,7% na 56 dagen en 38,3% na 84 dagen.
- Verzakking van het ovaal van het gezicht: 5,4% verbetering na 28 dagen, 14,7% na 56 dagen en 24,8% na 84 dagen.
- Toename van stevigheid van de huid: Weerspiegeld door een afname van de R0-waarde: 13,6% na 28 dagen, 19,7% na 56 dagen en 23,6% na 84 dagen.
- Verbetering van de elasticiteit van de huid: Aangegeven door een toename van de R5-waarde: 17,1% na 56 dagen en 18,7% na 84 dagen.
- Boost voor huiddichtheid: 26,4% na 28 dagen, 41% na 56 dagen en 47,7% na 84 dagen.
- Vermindering van ruwheid van de huid: 6,8% na 28 dagen, 18,2% na 56 dagen en 23,8% na 84 dagen.
- Verbetering van de homogeniteit van de teint: Weerspiegeld door een afname van de L*-parameter: 32,7% na 56 dagen en 34,9% na 84 dagen.
- Afname van de poriëndiameter: 28,5% na 28 dagen, 30,7% na 56 dagen en 32,8% na 84 dagen.
- Daling van de talgsnelheid: 34,9% na 28 dagen, 63,9% na 56 dagen en 70,3% na 84 dagen.
- Aantal poriën met porfyrinereductie: 23,2% na 84 dagen.


Op dezelfde manier blijkt uit de studie van Lidiane Rocha Mota et al. (2018) benadrukten de voordelen van het gebruik van rode en infrarood LED-lampen voor huidverzorging, met bijzondere aandacht voor perioculaire rimpels. 
De bevindingen van het onderzoek omvatten:

- Gezichtscontourverstrakking: Een afname van 16,7% van de verzakking van het ovaal van het gezicht, wat wijst op aanzienlijke verbeteringen in de gezichtscontouren.
- Toename van stevigheid: Dit wordt weerspiegeld door een daling van de R0-waarde met 31,3%, wat wijst op een verbeterde stevigheid van de huid.
- Verbetering van de huiddichtheid: een toename van 62,1%, wat wijst op een mogelijke vermindering van de zichtbaarheid van rimpels en een robuuste huidstructuur.
- Gladdere huidtextuur: Bereikt door een vermindering van 28,1% in de poriediameter.
- Talgreductie: Een opmerkelijke afname van 62,6%, waardoor de vettigheid en mogelijke acne-uitbraken worden verminderd.

 

Diverse gezondheidsvoordelen van roodlichttherapie

- Gezondheid en conditie van de huid : Naast anti-verouderingseffecten heeft roodlichttherapie veelbelovende resultaten laten zien bij de behandeling van acne , het verminderen van ontstekingen en het helpen bij de genezing van wonden en brandwonden. Studies hebben de doeltreffendheid ervan aangetoond bij het beheersen van huidziekten zoals actinische keratose, waardoor een gezondere, veerkrachtigere huid wordt bevorderd. 1
- Haargroei : Om problemen zoals alopecia aan te pakken , is gebleken dat therapie met rood licht de haargroei stimuleert en hoop biedt voor mensen die worstelen met haaruitval. Er is aangetoond dat de toepassing ervan de groei van menselijk hoofdhaar bevordert, vooral in gevallen van androgene alopecia, wat een niet-invasieve optie benadrukt om de haardichtheid te verbeteren.
- Atletische prestaties en herstel : Atleten kunnen profiteren van roodlichttherapie in termen van verbeterde prestaties en sneller herstel. Onderzoek wijst uit dat het het uithoudingsvermogen kan verbeteren en spiervermoeidheid kan verminderen , waardoor het een waardevol hulpmiddel is voor atleten die hun trainingsresultaten willen optimaliseren. 3
- Stemming en geestelijke gezondheid : Het gebruik van roodlichttherapie bij de behandeling van aandoeningen zoals seizoensgebonden affectieve stoornissen suggereert het potentieel ervan bij het moduleren van de stemming en het emotionele welzijn. De toepassing ervan wordt in verband gebracht met de verlichting van depressiesymptomen en biedt een niet-farmacologische benadering van de geestelijke gezondheidszorg.
- Pijn en ontstekingen : Voor personen die lijden aan chronische pijn, waaronder aandoeningen zoals kaakgewrichtsaandoeningen en ontstekingsziekten, biedt roodlichttherapie een niet-invasief middel om ongemak en ontstekingen te verminderen, waardoor de kwaliteit van leven wordt verbeterd.
- Wondgenezing : De helende eigenschappen van rood licht strekken zich uit tot het versnellen van wondsluiting , waardoor het een effectieve interventie is voor diabetische zweren en postoperatieve littekens. Dit aspect van roodlichttherapie onderstreept de rol ervan bij het versterken van de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam.
 

 

Levertermijn: 4 tot 6 weken na ontvangst van een voorschot van 50%. Kies hiervoor Specifieke prijs en geef de helft van het finaal te betalen bedrag in als aantal; stuur nog een extra email ter confirmatie.