Op voorraad
* Draadloze 30x80 cm rood+ infrarood Rife gordel

Draadloze 30x80 cm 1080 rood+ infrarood Rife gordel

Model: IR380
Soepel plooibaar zacht LED paneel van 30 x 80 x 1 cm met 360 driedubbele LEDs met elk 660 nm rood en twee 850 nm nabij-infrarood (totaal 1080 LEDs). Geleverd met 12V 5A voeding, standaard multifunctie bedieningsunit, transparante beschermfolie,&...
€490,00 430,00
 • Model
 • IR380

Beschrijving:

Soepel plooibaar zacht LED paneel van 30 x 80 x 1 cm met 360 driedubbele LEDs met elk 660 nm rood en twee 850 nm nabij-infrarood (totaal 1080 LEDs). Geleverd met 12V 5A voeding, standaard multifunctie bedieningsunit, transparante beschermfolie, elastische velcroband en bril.

 

Kan gebruikt worden als draaggordel, mat voor op te liggen of op lichaam te leggen, als staand paneel of op bureelstoel te monteren.

 

Door onze uitbreiding kan de standaard bediening vervangen worden door een  2x 100W versterker en oplaadbare 12V batterij zodat het geheel volledig draadloos kan werken met alle Rife frequenties via Z-APP. De module en batterij kan in het standaard Velcro zakje achteraan de pad worden vastgezet. De versterker kan via Bluetooth of via de hoofdtelefoon uitgang van de  GSM worden aangestuurd.

De intensiteit wordt geregeld door het geluidsniveau van de GSM. De versterker heeft een tweede uitgang die indien gewenst voor onze vele andere acessoires kan gebruikt worden: bijvoorbeeld handcilinders, kleefpads, magneetvelddekens, enzoverder.

 

Verder wordt een opplooibaar statief meegeleverd met beugel zodat de gordel ook vertikaal kan opgesteld worden. Dit is bijvoorbeeld interessant om het in de badkamer op te stellen en een 5 tot tiental minuten naakt voor en achter te gaan staan voor een dagelijkse 'super' heling.

 

 

Draadloze versterker met voeding:

In het bijgeleverd zakje dat met Velcro op de mat, of de rekband of los kan gebruikt worden zit de 2x 100W verterker met oplaadbare voeding.

Voor de voeding kan men kiezen uit:

- Model 1: 6800 mAh 12V voeding met lader

- Model 2: 20.000 mAh powerbank met USB-C 12V PD

 

 

In opgeladen toestand kan het ongeveer 1 tot 2 uur gebruikt worden; indien gewenst kan het ook tijdens gebruik opgeladen worden via de meegeleverde batterijlader.

 

Zowel geschikt voor persoonlijk gebruik en tevens ideaal voor therapeuten, massagisten, eventueeel in combinatie met andere (manuele) behandelingen. Geregistreerde therapeuten bekomen extra 15% korting en in Nederland exclusief BTW.

 

Omdat licht elektromagnetisch is, neemt de intensiteit en effectiviteit af met het kwadraat van de afstand; hierdoor is direct of zo kort mogelijke afstand van de huid belangrijk voor een optimale werking.

 

Met de rekband kan het op de meeste plaatsen van hen lichaam aangebracht worden al dan niet met gebruik van de meegeleverde rekband.

 

 

De pad is uitgerust met een Velcro afneembare transparant front dat  de gordel beschermd en kan afgewassen worden om zweet en ander vuil te verwijderen.

 

Roodlicht en 850nm infrarood therapy is een niet-giftige en onschadelijke natuurlijke remedie.

Roodlichttherapie is ook bekend als low-level lasertherapie (LLLT) en Nabij-InfraRoodtherapie (NIR) als fotobiomodulatietherapie.

 

Een optimale behandeling vergt slechts 10 minuten per dag!

Deze pad kan de diepe delen van weefsels en spieren van het menselijk lichaam bereiken, het celmetabolisme verbeteren, spierpijn en pijn verlichten. 660 nm rood licht dringt door in de huid waardoor deze verjongt, 850 nm onzichtbaar nabij-infrarood licht gaat spierkracht en dieper voor weefselherstel en verlichting van ontstekingen.

 

Het is zeer efficiënt om pijn te verlichten. Deze therapie helpt je ook om af te vallen en is uiterst nuttig voor de huidverzorging. Ook zeer nuttig voor katten, honden.

Rood infraroodlicht is ontworpen voor persoonlijk gebruik om een ​​uitgebreid scala aan musculoskeletale problemen te behandelen. Het heeft een goed effect op het verlichten van chronische pijn

Rood en bijna-infrarood licht zijn een deel van natuurlijk zonlicht, dat in feite werkt en waarde heeft als voedingsstof. Rood licht en nabij-infrarood licht therapieën zijn manieren om een aantal van zijn voordelen, zoals vitamine D, te krijgen. Het kan bijzonder waardevol en gunstig zijn voor mensen die niet genoeg natuurlijk zonlicht krijgen, en dat is de meerderheid van de mensen. Een ander werkingsmechanisme betreft de modulatie van genexpressie. Rood en bijna-infrarood lichttherapie activeert genen die betrokken zijn bij celherstel, celregeneratie en celgroei, afhankelijk van het weefsel.

 

Het is niet alleen gunstig voor mensen maar kan ook voor dieren gebruikt worden zoals grotere honden en paarden; zie bijgevoegde foto's.

 

 

Mogelijke behandelingen en voordelen:

 • - bevordert wondgenezing en weefselherstel, snellere genezing na letsel
 • - verbetert de haargroei en houdt haaruitval tegen
 • - verwijderen van vetmassa zonder bijwerkingen
 • - anti-verouderingseffecten: bouwt collageen op om rimpels te verminderen, kwijtraken cellulitis
 • - behandeling rode acne, puistjes en mee-eters en vermindert psoriasis
 • - verbetert metabolisme en hormonale gezondheid
 • - hulpmiddelen met kortdurende verlichting van pijn en ochtendstijfheid bij mensen met reumatoïde artritis
 • - vermindert enkele van de bijwerkingen van kankerbehandelingen, waaronder orale mucositis
 • - verbetert de huidskleur en huidtextuur
 • - helpt bij het herstellen van schade door de zon
 • - voorkomt terugkerende koortsblaasjes door herpes simplex-virusinfecties
 • - verbetert de gezondheid van gewrichten bij mensen met degeneratieve artrose van de knie
 • - helpt littekens te verminderen
 • - verlicht pijn en ontstekingen
 • - meer kracht, energie en uithoudingsvermogen en sneller herstel na een training
 • - helpt bij neurologische aandoeningen, depressie en angst

 

Foto meegeleverde standaard bedieningsmodule met aparte instellingen voor 660 en 850 LEDs, intensiteit, timer 5-30minuten en 2 frequenties 10 en 100 HZ:

 

Foto meegeleverde rekband, bril en zakje met versterker en voeding:

 

Meer informatie over de voordelen en gebruik van rood en IR technologie vindt je hier en in onderstaande video's.

 

 

Video over de werking voor verwijderen van vetmassa zonder bijwerkingen:

 

Potentiële voordelen roodlichttherapie:

- Verbeterde gezondheid van de huid: Roodlichttherapie kan de collageenproductie stimuleren, rimpels verminderen, de teint en textuur van de huid verbeteren en wondgenezing bevorderen. Het wordt gebruikt voor antiverouderingsdoeleinden, acnebehandeling en om de symptomen van dermatologische aandoeningen zoals eczeem en psoriasis te verlichten.

- Verlichting van pijn: Roodlichttherapie heeft pijnstillende effecten en helpt de pijn te verminderen die gepaard gaat met verschillende aandoeningen zoals artritis, spierverrekkingen en gewrichtspijn. Het kan ook pijn en stijfheid na het sporten verlichten.

- Verbeterd spierherstel: Roodlichttherapie kan het spierherstel verbeteren door ontstekingen te verminderen, de bloedcirculatie te verhogen en weefselherstel te bevorderen. Atleten en fitnessenthousiastelingen gebruiken het om sneller te herstellen van intensieve trainingen en blessures.

- Minder ontstekingen: Roodlichttherapie heeft ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het gunstig is voor aandoeningen die worden gekenmerkt door ontstekingen, zoals artritis, peesontsteking en ontstekingsachtige huidaandoeningen.

- Verbeterde gewrichtsfunctie: Door ontstekingen te verminderen en weefselherstel te bevorderen, kan roodlichttherapie de gewrichtsfunctie en mobiliteit verbeteren, waardoor het nuttig is bij aandoeningen zoals artrose en reumatoïde artritis.

- Bevordering van haargroei: Van roodlichttherapie is aangetoond dat het de haarzakjes stimuleert, de bloedstroom naar de hoofdhuid verhoogt en de haargroei bevordert. Het wordt gebruikt als behandeling voor haaruitval (alopecia) en om de dikte en kwaliteit van het haar te verbeteren.

- Neuroprotectieve effecten: Er zijn steeds meer aanwijzingen dat roodlichttherapie neuroprotectieve effecten kan hebben, wat gunstig kan zijn voor aandoeningen zoals traumatisch hersenletsel, beroertes en neurodegeneratieve ziekten.

- Stemmingsverbetering: Sommige onderzoeken suggereren dat roodlichttherapie positieve effecten kan hebben op de stemming en geestelijke gezondheid door het serotonineniveau te verhogen en het algehele welzijn te verbeteren. Het wordt soms gebruikt als aanvullende therapie bij depressie en seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD).

- Verbeterde bloedsomloop: Roodlichttherapie kan de bloedsomloop verbeteren door vaatverwijding te bevorderen en de vorming van nieuwe haarvaten te stimuleren. Dit kan helpen bij de zuurstoftoevoer naar het weefsel, de toevoer van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen.

- Niet-invasief en veilig: Roodlichttherapie is niet-invasief en wordt over het algemeen als veilig beschouwd wanneer het wordt toegediend door getrainde professionals of wordt gebruikt volgens de instructies van de fabrikant. Het wordt goed verdragen en heeft meestal minimale bijwerkingen.

 


Potentiële voordelen Nabij-InfraRoodtherapie (NIR):

- Verlichting van pijn: van NIR-therapie is aangetoond dat het pijn vermindert door de afgifte van endorfine te stimuleren en pijnoverdragende chemische stoffen te blokkeren. Het wordt gebruikt voor aandoeningen zoals artritis, spierpijn en neuropathische pijn.

- Verbeterde bloedsomloop: NIR-licht kan diep doordringen in weefsels, vaatverwijding bevorderen en de bloedstroom verhogen. Dit kan helpen bij weefselherstel, ontstekingen verminderen en genezingsprocessen versnellen.

- Verbeterde celfunctie: NIR-therapie stimuleert de mitochondriale functie, waardoor cellen meer energie (ATP) produceren. Dit kan leiden tot betere celreparatie en regeneratie.

- Verminderde ontsteking: Door het moduleren van ontstekingsroutes kan NIR-therapie helpen ontstekingen te verminderen, die betrokken zijn bij verschillende chronische aandoeningen zoals artritis, tendinitis en auto-immuunziekten.

- Versnelde wondgenezing: Van NIR-therapie is ontdekt dat het de wondgenezing bevordert door weefselherstelprocessen te verbeteren, de collageenproductie te verhogen en ontstekingen te verminderen.

- Verbeterde gezondheid van de huid: NIR-therapie kan de collageenproductie stimuleren en de elasticiteit van de huid verbeteren, wat leidt tot een gladdere, stevigere huid. Het wordt gebruikt om huidveroudering tegen te gaan en aandoeningen zoals acne en dermatitis te behandelen.

- Neurologische voordelen: Er zijn aanwijzingen dat NIR-therapie neuroprotectieve effecten kan hebben en gunstig kan zijn voor aandoeningen zoals traumatisch hersenletsel, beroerte en neurodegeneratieve ziekten.

- Niet-invasief en veilig: NIR-therapie is niet-invasief en wordt over het algemeen als veilig beschouwd als het op de juiste manier wordt gebruikt. Er komen geen medicijnen of operaties aan te pas en de bijwerkingen zijn minimaal.

- Veelzijdig: NIR-therapie kan in verschillende omgevingen worden toegepast, waaronder klinische omgevingen, revalidatiecentra en zelfs thuis met draagbare apparaten. Het kan een aanvulling zijn op andere behandelingen of als zelfstandige therapie worden gebruikt.

- Kosteneffectief: Vergeleken met sommige conventionele behandelingen kan NIR-therapie een kosteneffectief alternatief zijn, vooral voor chronische aandoeningen die een langdurige behandeling vereisen.

 

Hier nog enkele voorbeelden van gebruik:

 

Vermijdt gebruik op zetels met zachte kussens en daarop gaan zitten voor  mogelijke breuk van de LED verbindingen; best gewicht zoveel mogelijk verdelen.

 

 

 

 

 

 

Levertermijn: 3 tot 5 werkdagen