Informatie

# Wat is Shungiet / Shungite en zijn eigenschappen? #

Sinds augustus 2012 zijn wij officieel verdeler voor Nederland en België van de grootste mijn "Zazhoginsky" in Petrozavodsk, Karelië. De 'wonderlijke' eigenschappen van SHUNGITE. Shungite is afkomstig van een meteoor v...

Beschrijving:

Sinds augustus 2012 zijn wij officieel verdeler voor Nederland en België van de grootste mijn "Zazhoginsky" in Petrozavodsk, Karelië.

De 'wonderlijke' eigenschappen van SHUNGITE.
Shungite is afkomstig van een meteoor van ongewone samenstelling en structuur. Het heeft unieke eigenschappen en wordt alleen in de buurt van de kleine nederzetting genaamd Shunga in Karelië, Rusland gevonden (in het noord westen naast Finland).

Het wordt ingedeeld in 3 types of grades:
- Grade 1/Type I: >95% koolsof (fullerenen): Elite, Edel, Nobel, Silver shungite
- Grade 2/Type II: 50 - 70% koolsof (fullerenen): ook Petrovsky shungite genoemd
- Grade 3/Type III: 20 - 40% koolsof: standaard shungite
- Grade 4: < 10% koolsof
Wij voeren alleen grade 1, 2 en 3; grade 1 en 2 zijn door hun kristalijn structuur niet te bewerken zodat bv bollen en piramides alleen van type 3 kunnen gemaakt worden.

Wat betekent gepolijst en ongepolijst shungiet?
De term 'ongepolijst' shungiet wordt in Rusland gebruikt als de objecten niet gecoat zijn. 'Gepolijst' zijn objecten die gecoat zijn met shungiet poeder gepigmenteerde bijenwas en glansmiddel. Deze mogen met geen water in contact komen en mogen ook niet teveel met handen aangeraakt worden ondat de glans dan wordt aangetast. Zij mogen ook zeker niet voor het maken van shungietwater gebruikt worden wegens het glansmiddel.
Wat de Russen ongepolijst noemen zijn deze zonder glanswas. Ze vertonen meer het natuuraspect van shungiet dat zich uit in witte en goudkleurige strepen en vlekken van het aanwezige bergkristal en pyriet. Bij krachtig wrijven kan er shungietstof afkomen dat met zeep eenvoudig van de handen kan verwijderd worden.
Ongepolijste objecten, dus ook Edel shungiet, kunnen in water gedompeld worden en daardoor ook buiten opgesteld worden.
Bij de armbanden en kettingen hebben wij ook deze gemaakt met een mix van hars en shungietpoeder; deze zijn glanzend en mogen in water gebruikt worden.

Wij herhalen nogmaals:
GEPOLIJSTE BLINKENDE SHUNGIET MAG NIET MET WATER IN CONTACT KOMEN !

 

Documentatie in PDF eboeken:

- Een uitgebreid Russisch eboek dat wij vertaald hebben: "Shungiet geschiedenis en gebruik"

- Een ander vertaald eboek over shungiet gebruik voor heling: "Helen met Shungiet"

- Een ander eboek vertaald uit het Duits is : "Shungiet wonder der natuur"

- Een korte PDF over het verzorgen voor shungiet.

Goede (Engelse) boeken over de eigenschappen van Shungite:
- boek van Regina Martino bij Bol
- Kindle eboek van Regina Martino bij amazon.nl
- iBook van Regina Martino via iTunes

Wij kopen onze shungite producten rechtstreeks van de grootste mijn in Karelië (Zazhoginsky) waar het shungite het grootste aandeel van fullerenen bezit. Bij vele andere kleinere mijnen is dit gehalte veel lager.


Volgens sommigen gaat shungite het negatieve linksdraaiend veld door qantum velden omvormen naar een rechtsdraaiend harmoniserend veld:


Duitse Youtube video; klik op 'Bekijk deze video op YouTube'; Nederlandse vertaling: kies 'ondertiteling' in Youtube settings onderaan, dan eerst 'Duits' selecteren en dan 'automatisch vertalen en 'Nederlands' kiezen:


Shungite is een natuurlijk mineraal met een uniek georganiseerd kristalrooster of raster op basis van koolstof. Zoals we weten, is koolstof de basis van het leven op aarde. Moderne geleerden wijten het ontstaan van leven op onze planeet als een complex proces van evolutie van koolstofverbindingen.

Er zij vele veronderstellingen over de oorsprong. Diegene die het meest 'logische' lijkt is de volgende: door een galactische oorlog of door botsing met een ander hemellichaam (Niburu?) is een brokstuk van de planeet Phaeton, wat nu de astroidegordel is, ongeveer 2 miljard jaar geleden op de aarde terechtgekomen.

Shungite ontvangt de genezende kracht van de fullerenen ? een bolvormige holle molecuul die bestaat uit tientallen koolstofatomen en die alleen in shungite voorkomt met atoomnummer C60. Toen fullerenen een paar decennia geleden werden ontdekt in de shungite werd het een sensatie. Fullerenen gedragen zich in ons lichaam als de meest krachtige en meeste langwerkende antioxidanten als een middel om de vrije radicalen te bestrijden.

Het belang van deze ontdekking is dat tot die tijd, wetenschappers zich alleen bewust waren van drie vormen van koolstof: diamant, grafiet en carbyne . De nieuwe molecuul vertraagt de groei van kankercellen en stoffen van fullerenen kunnen de activiteit van het AIDS-virus vertragen. De ontdekking van de fullerenen was een echte doorbraak in nanotechnologie en werd uitgeroepen tot een sensatie van de 20e eeuw. De wetenschappers die het hebben ontdekt kregen de Nobelprijs voor de Scheikunde in 1996.

De gepolijste objecten zoals hangers, piramides, kubussen en bollen hebben een coating van bijenwas of vernis om stofafgifte te vermijden. deze mogen niet in contact gebracht worden met water omdat anders de coating eraf gaat en ze dof worden. Ook nooit gebruiken uiteraard voor watervitalisatie: daarvoor alleen de ruwe shungite of de ongepolijste objecten.

Amerikaanse video over shungite:


Voor meer informatie over het onderscheid 'normaal' en Elite shungite, lees het aanvullend artikel Wat is ELITE SHUNGITE ?

Uitgebreide (Duitse) informatie over shungite vindt je op dit ebook en voor Elite shungite hier .

Shungite bevat bijna het gehele periodiek systeem aan elementen. Echter, zoals iedereen weet, hebben niet alle chemische elementen een positief effect op een menselijk wezen. Maar dit is gewoon een verbluffende kwaliteit van deze steen: alleen de elementen die nodig en nuttig voor een levend organisme zijn komen in water vrij.

De unieke genezende eigenschappen van shungite en shungite natuurlijke waterbronnen hebben geen wetenschappelijke verklaring gehad voor een lange tijd. Maar deze eigenschappen waren zo evident dat de geneeskunde de genezende eigenschappen van shungite water heeft erkend, zelfs zonder precies te weten hoe het werkt.
Momenteel trekt shungite veel wetenschappers, fabrikanten en politici aan als een veelbelovende materiaal voor de oplossing en verbeteren van vele complexe milieuproblemen.

Zorg er ook voor dat bij de gepolijste shungite voorwerpen contact moet vermeden worden met water. Door dit contact kan zijn glans verliezen.

Samen met een gekend audio bedrijf hebben wij testen gedaan voor verbetering van de geluidsweergave van de 'duurdere' audio klasse. Door shungite ballen, piramides en tegels op versterkers, luidsprekers of platendraaiers te plaatsen werd door vele 'audiofielen' een beter kwaliteit ervaren.

Shungite is:
- een natuurlijke antioxidant die de menselijke immuniteit kan verhogen met betrekking tot de vele ernstige ziekten en onderdrukken van vele allergische ziekten;
- een absorptiemiddel voor het zuiveren van lucht en water van veel organische en anorganische verbindingen en van overtollige vrije radicalen;
- een drager van een breed scala van sporenelementen en biologisch actieve stoffen voor intensivering van de biologische processen in de lichamen van mensen en dieren;
- een materiaal dat door actieve interactie met elektromagnetische velden van verschillende aard (antropogene hoge-frequentie, zonne-energie, geopathische velden) hun negatieve impact kan neutraliseren.

Het bezit:
- adsorberende activiteit, het vermogen stoffen te vangen uit de omgeving;
- bactericide werking;
- hoog niveau van adhesie, de mogelijkheid om verbinding te maken met elke stof;
- antihistaminica en anti-inflammatoire effecten;
- radio schild eigenschappen;
- gedraagt zich als een supergeleider voor elektrische stroom;
- vermogen om zuurstof te absorberen bij kamertemperatuur in water en in de lucht.

Shungite water wordt reeds lang gebruikt voor de behandeling van huid aandoeningen.

Onderzoek van shungite hebben ook aangetoond dat rechtstreeks contact van de steen met het menselijk lichaam zorgt voor verlichting van pijn en van een aantal ernstige ziekten.

Rekening houdend met haar helende eigenschappen, wordt shungite met succes gebruikt in de geneeskunde, ecologie, landbouw, watervoorziening, metallurgie, energie productie, chemische en constructie-industrie.

Deze steen, die geweldig reiniging en helende eigenschappen bezit ook spirituele eigenschappen en het kalmeert en troost. Het absorbeert letterlijk negatieve energie zeer gelijkend aan tachyon.Er wordt geopperd dat shungite na de ineenstorting van het huidige financiële systeem, duurder zal worden dan goud wegens zijn zeldzaamheid en ecologische eigenschappen.

Efecten van de Shungite:
- bevat bijna alle elementen
- zeer aardend (stimuleert 1ste chakra)
- werkt in op de emotioneel, mentaal en spiritueel lichaam
- sterke anti-oxidant
- stimuleert het immuunsysteem
- extreem water-zuiverend
- alle mogelijke allergieën
- neutraliseert elektro-magnetische straling
- anti-bacterieel
- alle mogelijke huidaandoeningen
- heelt snijwonden sneller
- balanceert de aura
- rustgevend
- bij stress en depressies
- energetisch reinigend
- tegen alle mogelijk chronische aandoeningen
- zowel inwendig als uitwendig toepasbaar


Shungiet gebruikt voor bijenkorven:


Reiniging
Omdat shungite veel 'negativiteit' opneemt, wordt het best regelmatig en soms dagelijks (in het geval van hangers) gereinigd. Dit kan op verschillende manieren: door aarding, (zon)licht en lucht.
Voor aarding kan men verschillende manieren gebruiken: leg het op een geaarde metalen leiding (waterleiding, chauffage) of maak via een draad een verbinding met aluminiumfolie; maak via een geaard stopcontact en een draad een verbinding met de aarding die via een krokodilklem aan een stuk aluminiumfolie verbonden wordt; leg het buiten in de aarde (op aluminiumfolie) en met een 'afdakje'.
Gemiddeld is een kwartier voldoende om het terug actief te maken.

Een andere methode of combinatie is om het object voor enkele uren in het licht (best zonlicht) te leggen en in open lucht. Hier best 4 tot 24 uur voor activatie.

Extra informatie:

Wat maakt shungite zo speciaal?
Het gaat allemaal om de unieke structuur die bestaat uit fullerenen, een kristallijne modificatie van koolstof. Fullerenen worden verondersteld de meest krachtige antioxidanten te zijn die cellen van ons lichaam beschermen tegen het effect van vrije radicalen. De sferische moleculen van fullerenen in shungiet-koolstof maken het zeer nuttig voor mensen die shungiet gebruiken. Elite Shungite is de meest rijk aan fullerenen.

Wat is het verschil tussen elite en regulier shungiet? Wat zijn de drie soorten shungiet?
Shungitische stenen kunnen in drie soorten worden verdeeld, afhankelijk van het koolstofgehalte erin. Type III shungite wordt meestal reguliere shungite stone genoemd en bevat van 30 tot 50 procent koolstof. Alle gevormde producten op de markt, zoals piramides, bollen, armbanden, enz., Zijn gemaakt van regulier shungiet omdat het voor het grootste deel van shungiet in Karelië komt en gemakkelijk kan worden gevormd en gepolijst.

Type II shungite heeft zijn naam gekregen van de Russische keizer, Peter de Grote, en staat bekend als Petrovsky shungite. Dit type shungiet is vrij zeldzaam en bevat ongeveer 75% koolstof. Het kan ook gemakkelijk worden gesneden en gepolijst zoals gewone shungiet, maar in termen van trillingen en kristalenergie is Petrovsky shungite dichter bij type I elite shungiet.

Type I shungiet wordt nobel of elite shungiet genoemd en bevat 90 tot 98 procent organische koolstof daarin. Elite shungite nuggets hebben glanzende zilverachtige oppervlakken en hebben een hoog energetisch potentieel vanwege het hoge percentage koolstof. De afzettingen van elite shungiet zijn uiterst schaars en elite shungiet bedragen voor minder dan één procent van alle gevonden shungiet. Het wordt meestal zorgvuldig door individuen in de rotsen gegraven terwijl types II en III shungite meer beschikbaar zijn voor een industriële graafwerkzaamheden in de steengroeven.

Elite-shungietstenen lijken een perfecte natuurlijke genezer en energiestabilisator te zijn. Elite shungite nuggets worden vaak in de oorspronkelijke vorm verkocht, omdat ze erg fragiel zijn. Je kunt een elite shungite nugget in de buurt van je werkruimte of een bed tijdens het slapen hebben om een ​​uitgebreide bescherming tegen geopatische invloed te bieden of kan een kleine elite shungite nugget in je zak of een klein sieraaditem hebben om jezelf te beschermen tegen de elektromagnetische frequentie (EMF) -straling in je dagelijks leven. Bovendien heeft elite shungite bewezen een krachtig energetisch veld te hebben om je lichaam en ziel in harmonie te houden en kun je kleine elite shungite nuggets gebruiken om een ​​geactiveerd shungiet water te maken om jezelf gezond en in balans te houden.

Wat is het verschil tussen gepolijst en niet-gepolijst shungiet?
Zowel gepolijste als niet-gepolijste artikelen worden veel toegepast, omdat ze dezelfde effecten bieden, ongeacht of u een gepolijst artikel gebruikt of een niet-gepolijst artikel. Simpel gezegd: gepolijste en niet-gepolijste items zijn hetzelfde qua efficiëntie als het gaat om bescherming, maar ze verschillen in uiterlijk.

Gepolijste artikelen hebben een diepzwarte kleur, ze zijn glanzend en aantrekkelijk. Niet-gepolijste artikelen variëren van lichtgrijs tot zwart en soms zie je gouden of zilveren strepen pyriet of infusies van andere mineralen. Trouwens, niet-gepolijste items komen vaker voor om zwarte resten achter te laten vanwege het hoge koolstofgehalte in hen.

Het enige verschil tussen gepolijste en niet-gepolijste artikelen wordt gemaakt als het gaat om waterfiltratie- en zuiveringsprocessen en energiebalans. Niet-gepolijste artikelen hebben meestal een hogere filtercapaciteit en een hogere energie en kracht, omdat ze alleen maar zagen, maar niet polijsten in vergelijking met gepolijste, en er wordt aangenomen dat de stenen en kristallen in hun ruwe vorm zeer krachtig zijn. Het wordt echter aanbevolen om elite shungite nuggets te gebruiken voor zowel waterzuivering als spirituele genezing, en elite shungite wordt meestal gebruikt in zijn ruwe vorm zonder te worden onderworpen aan snijwerk of polijsten omdat het erg broos is.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van shungite?
In een moderne wereld wordt shungiet op grote schaal gebruikt in verschillende gebieden, waaronder metallurgische en chemische industrieën, landbouw, medicijnen en spiritualiteit, om maar een paar te noemen. De helderste eigenschappen van shungiet die shungite beroemd over de hele wereld maakten, zijn waterzuivering, fysieke en spirituele kristalheldering en bescherming tegen elektromagnetische frequentie (EMF) straling die ons tegenwoordig omringt in de vorm van gadgets in de moderne tijd. Bovendien kan shungiet geopatische stress en spanning neutraliseren, helende eigenschappen van het menselijk lichaam activeren en fysieke en spirituele genezing bieden aan een persoon die het gebruikt. Al deze eigenschappen dragen ertoe bij dat deze steen over de hele wereld zo populair is.
Bekijk hier een korte handleiding over verschillende toepassingen van shungietstenen!

Wat is EMF? Hoe beïnvloedt het ons? Hoe kan shungite helpen?
De kwetsbaarheid van elektromagnetische frequenties (EMF) lijkt tegenwoordig een buitengewoon dringende kwestie en de meeste mensen worden blootgesteld aan de effecten van de EMF vanwege het feit dat ze zich omringen met gadgets en elektronische apparaten. In de moderne wereld van ontwikkelde technologieën zijn de meeste mensen sterk blootgesteld aan de EMF-straling en shungiet is in dit opzicht een krachtig middel gebleken.

Er zijn verschillende wetenschappelijke onderzoeken die bewijzen dat shungiet efficiënt is in het verminderen van het negatieve effect van dergelijke apparaten. Om uitgebreide bescherming tegen schadelijke elektromagnetische velden te waarborgen, wordt meestal aanbevolen om meerdere shungiteproducten te gebruiken om de blootstelling aan stralingsemitterende apparaten te verminderen. Hoe meer shungitepunten je om je heen hebt, hoe meer vermenigvuldigende positieve eigenschappen tegen EMF shungite je schenken en hoe meer beschermd en minder blootgesteld aan de EMF die je bent. Lees hier meer over uitgebreide EMF-bescherming met shungite.

Wat is geopatische stress? Hoe beïnvloedt het ons? Hoe kan shungite helpen?
De blootstelling van de meeste mensen aan geopatische stress is tegenwoordig ook een verontrustend probleem. Geopatische stress lijkt het resultaat te zijn van tijd doorbrengen in de zones waar de natuurlijke energie van de Aarde wordt verstoord door zwakke elektromagnetische frequentie (EMF) die voortkomt uit bepaalde minerale concentraties, ondergrondse stoom, elektriciteitsnetwerken, enz. Tijd doorbrengen in geopatische streszones kan leiden tot dergelijke symptomen van geopatische stress zoals hoofdpijn, slapeloosheid, vermoeidheid, verzwakt immuunsysteem dat onze prestaties, welzijn en gezondheid beïnvloedt. Shungite is een perfecte oplossing gebleken als het gaat om het omgaan met geopatische stress en het verminderen van de negatieve effecten van de geopatische zones.

Merk op! Shungite-beschermingsets inclusief Piramides zijn de meest bruikbare en effectieve manier om EMF en Geopathic Stress-bescherming te bieden!

Wat is spirituele genezing? Hoe kan shungite nuttig zijn?
Shungite lijkt een krachtig mineraal te zijn als het gaat om chakra die de negatieve bio-energie die ons omgeeft kan balanceren en neutraliseren. Vanwege zijn metafysische eigenschappen is het bekend dat shungite invloed heeft op de wortelchakra of een menselijk lichaam dat gewoonlijk wordt geassocieerd met veiligheid, stabiliteit, veiligheid en overleving. Het wordt veel toegepast in aardingstechnieken, omdat het positieve energie voor je bioveld aantrekt, je beschermt tegen schadelijke invloeden door ze te neutraliseren en je lichaam en geest in absolute harmonie te houden. Lees hier meer over hoe je shungite energie gebruikt voor chakra balanceren en spirituele ontwikkeling.

Hoe shungite te reinigen en op te laden?
Je shungietstenen kunnen herhaaldelijk worden gebruikt als je de kristallen regelmatig schoonmaakt en oplaadt. Om de shungite-producten schoon te maken, wast u uw shungitestukken twee minuten in warm stromend water en plaatst u shungite op een handdoek buiten in de volle zon gedurende drie uur, waarbij u de kristallen eenmaal omdraait. Deze acties zullen je shungitestukjes opschonen en opladen en je kunt teruggaan naar de originele instructies. Als u niet tevreden bent met de effectiviteit van shungiet of denkt dat te veel elektromagnetische frequentie (EMF) straling of enige andere vorm van schade u beïnvloedt, wilt u dit proces mogelijk wekelijks of vaker herhalen

Als u shungite als een filterend en zuiverend onderdeel gebruikt om heilzaam shungietwater te maken, moet u ook eens per maand de volgende procedure uitvoeren om de filtercapaciteit van de stenen oppervlakken te herstellen. Gebruik zuur water door een liter warm water te mengen met een beetje zuur, bijvoorbeeld citroenzuur in een verhouding van een lepel zuur voor een liter water om de stenen schoon te maken. Doe de stenen in dit mengsel en bewaar het is zo voor meerdere uren of langer. Het helpt bij het wegwerken van verschillende gebouwen en vuil op het oppervlak van de stenen. Met de tijd als je denkt dat het niet meer helpt, is het beter om de stenen te veranderen.

Hoe de echtheid van shungite te controleren?
De echtheid van de shungite-stukken kan met een eenvoudige test worden bewezen. Een van de helderste kenmerken van authentieke shungiet als steen is dat deze elektrisch geleidend is. U kunt dus een batterij, lamp en twee draden nemen en de stroom van de batterij naar de lamp stroomlijnen, waarbij een van de draden op de accu wordt aangesloten en een andere lamp met een shungitesteen ertussen. Als shungite het authentiek is, zul je zien dat de shungite elektriciteit geleidt en de lamp lichter wordt vanwege het hoge koolstofgehalte in shungiet, wat meestal niet bij andere stenen wordt waargenomen. Meer informatie hier.

Wat is shungite water? Hoe shungite water te maken?
Shungite wordt ook veel toegepast als een natuurlijk filterinstrument voor het reinigen en mineraliseren van water. Het is bewezen dat het verteren van shungietwater een positief therapeutisch effect heeft en helpt bij het omgaan met een groot aantal ziekten, waaronder huidgerelateerde problemen, chronische ademhalingsproblemen, hoofdpijn, gewrichtspijnen en spieren, evenals de problemen met het spijsverteringsstelsel.

Om shungiet water te maken, moet je shungite stenen zorgvuldig wassen alvorens ze te gebruiken om stof en vuil na de productie te verwijderen. De hoeveelheid shungiet die nodig is voor het maken van shungiet water is afhankelijk van je keuze van shungiet, zowel elite als regulier shungiet worden veel toegepast. Het verschil tussen regulier shungiet en elite of edel shungiet zit in de verhouding van organische koolstof daarin. Gewone shungite bevat 35 tot 60 procent organische koolstof, terwijl het percentage koolstof in elite shungiet veel hoger is en in totaal 92 tot 98 procent bedraagt. Vanwege deze reden is elite shungiet efficiënter in het maken van geactiveerd water, omdat het een hoger energiepotentieel heeft als een steen met de hoogste samenstelling van fullereenkoolstof.

Om shungite water 150-200 gram reguliere shungietstenen of 25-50 gram elite shungietstenen per liter water gedurende twee of drie dagen te laten trekken en het vers te drinken. Shungite begint binnen enkele uren met het filtreren van water, maar hoe meer je shungite in het water houdt, hoe meer effect je krijgt. Stenen moeten regelmatig worden gereinigd en opgeladen. Met de tijd als je denkt dat het niet meer helpt, is het aan te raden om de stenen te veranderen.

Shungite water is ook ontworpen voor het maken van shungite baden die erg populair zijn sinds het nemen van een bad met shungite water uw gezondheid, welzijn, groei en herstel ten goede komt. Om een ​​shungietbad te maken, giet je 400-500 gram shungietstenen in het bad met het warme water en houd je ze ongeveer 15-20 minuten vast. Neem dan een heilbad en geniet van de positieve veranderingen die shungite je lichamelijke en geestelijke gezondheid geeft. Het wordt aanbevolen om regelmatig een shungietbad te nemen, ongeveer drie keer per week.

Shungite die ik ontving, heeft aftreksels van bruine, grijze of gouden kleuren. Betekent dit dat mijn shungiet nep is?
Het is mogelijk dat shungietstenen infusies van andere mineralen bevatten, waaronder goudkleurig pyriet. Het betekent niet dat je shungite mineraal nep is, het betekent dat op de plaats waar de steen werd gevonden er strepen waren van andere mineralen in dezelfde laag.

Ik heb een elite shungite nugget ontvangen, maar het lijkt me dat er roest op de steen zit. Betekent dit dat mijn shungiet nep is?
De roest in je elite shungite nuggets is het resultaat van de kristalcorrosie of chemische erosie van de steen, wat heel gewoon is. Soms worden shungite nuggets een beetje geroest als ze worden gebruikt voor waterzuivering, of ze komen met ferro-infusies die de bron van roest zijn. Het is een normaal chemisch proces. Als het u stoort, kunt u zich lichamelijk van roest ontdoen met een naald of een tandenborstel, maar houd er rekening mee dat zelfs met een beetje roest de shungietstenen veilig zijn voor gebruik.

Shungite die ik ontvang laat zwarte vlekken achter op mijn huid en kleding. Is er een manier om de stenen schoon te maken om resten kwijt te raken?
Authentieke gewone shungietstenen in hun ruwe vorm zijn zwart en konden soms zwarte resten achterlaten vanwege het hoge aandeel koolstof in hen. Als dit aanwezig is bij uw artikel. We raden aan om Shungite-stukken zorgvuldig onder het warme water te wassen om het micro-stof en poeder na de productie te verwijderen en om de stenen voor gebruik te reinigen. Als dit over een kralenartikel gaat, kan het stof soms in de gaten liggen, gewoon wassen.

Opgelet voor invoer uit Rusland.
Er zijn op Ebay en internet verschillende webshops die shungite verkopen die dan rechtstreeks vanuit Rusland verstuurd worden. De kwaliteit is meestal goed en de prijs dikwijls iets lager, voornamelijk omdat onze prijzen inclusief 21% BTW zijn.
Houdt er wel rekening mee dat alle invoer uit Rusland door de Belgische en Nederlandse douane gecontroleerd wordt. Dit geeft niet alleen weken vertraging omdat ze o.a. de bestelgegevens nodig hebben en mogelijke facturen in het Russich niet kunnen lezen; ook komt er nog 11% Europese invoertax bij, 21% BTW en 15 tot 25€ forfaitaire administratiekost.
Al onze producten op onze webshop zijn op voorraad, inclusief BTW en zijn na betaling binnen de 24 uur in uw bezit als ze voor 15 uur besteld worden.

Meer dan 100 video's kun je hier bekijken (als je veel tijd hebt) op het youtube kanaal van Cosmicreality en Shungite Radio Show.

Een canadese site met meer informatie.

Video van een typische mijn in Karelië:


Fabricatie van shungite bollen:


Andere producten en het polijsten:


Produktieproces van een gepolijste piramide (best storende muziek uitschakelen):


OPGELET: er wordt soms goedkoop niet geleidend antraciet (dat je kan kopen voor 16€ per zak van 25kg) door verschillende edelsteengroothandels verkocht als Edel shungite aan prijzen lager dan 10€ per kg.
Alhoewel het ook meer dan 90% koolstof is en een glanzend uiterlijk heeft zijn het geheel andere koolstof verbindingen en bevatten geen fullerenen en heeft het ook niet de energetische en anti-elektrosmog eigenschappen.
Hoe testen: zet een multimeter op Ohm en meet op 2 punten op het shungiet: de waarde moet kleiner zijn dan 1 Ohm; je kan ook testen met een lampje of LED in serie met een batterij. Wij verkopen ook testsetjes voor 8€.
Deze groothandels verkopen het naar de kleinhandel, winkels en webshops die het dan weer met de nodige marges doorverkopen als Edel shungiet.
Wees daarom altijd sceptisch als je Edel shungiet aangeboden ziet aan opvallende lage prijzen.

 
  Informatie
Om de beste prijzen aan te bieden voeren wij onze kristallen glasbollen rechtstreeks in...
  Informatie
Digitale Homeopathie: de 'medicijnkast' van de toekomst! Homeopathie is, in...
  Informatie
De merkaba is één van de sterkste symbolen uit de heilige geometrie. Het...
  Informatie
Wat zijn Bio Resonatie Generatoren (MBR)? Foto: ons 'oude' gamma uit 2009....
  Informatie
Wat zijn Tachyonen? De meeste van onze producten zijn geïmpregneerd met de...
  Op voorraad
Nu met ruwe brok edel shungiet en bergkristal tegen 5G. Reeds meer dan 700 stuks...
Model: SB339
299,00 199,00
Voeg toe aan winkelwagen
  Op voorraad
Gesorteerde shungite brokjes van 10-25 mm met koolstof inhoud van 40-50%. Extra...
Model: SW692
30,00 20,00
Voeg toe aan winkelwagen
  Op voorraad
Getachyoniseerde ongepolijste shungite trommelstenen met afmetingen tussen 10 en 20 mm....
Model: OS259
23,00 13,80
Voeg toe aan winkelwagen
  Op voorraad
Maat L: 30-50 mm momenteel niet op voorraad.   1000 gram gesorteerde ruwe...
Model: SS751
32,00 25,00
Voeg toe aan winkelwagen
  Op voorraad
De speciale eigenschappen van Elite of Edel shungite lees je hier. Speciaal...
Model: ES319
16,00 13,31
Voeg toe aan winkelwagen