Informatie

# Wat is Elite shungite / Edel shungiet ? #

Elite Shungite is de meest krachtige, unieke en zeldzaamste edelsteen ter wereld ! En ook de meest effectieve tegen elektrosmog. Algemene informatie over shungite vindt je hier. Sinds augustus 2013 zijn wij officieel BENELUX verdeler van de gro...

Beschrijving:

Elite Shungite is de meest krachtige, unieke en zeldzaamste edelsteen ter wereld ! En ook de meest effectieve tegen elektrosmog.

Algemene informatie over shungite vindt je hier.

Sinds augustus 2013 zijn wij officieel BENELUX verdeler van de grootste mijn "Zazhoginsky" in Petrozavodsk, Karelië.

OPGELET: door de schaarste en daardoor hoge prijzen van echt edel shungiet wordt nu ook geleidend UHT (Ultra High Grade) antraciet aangeboden op verschillende en zelfs Russische webshops. Alhoewel het ook meer dan 90% koolstof bevat en een glanzend uiterlijk heeft bevat het geen fullerenen en heeft het ook niet de energetische en anti-elektrosmog eigenschappen.

Daarnaast is er ook het zogenaamde 'Columbia shungite' wat eigenlijk Gilsoniet is, een natuurlijk asfalteen, een vaste koolwaterstof, een product van olie-oxidatie. Gilsoniet lijkt erg op edelshungiet, maar daar houden de overeenkomsten op. Het smelt ook bij hoge temperaturen en je kan evengoed een steentje uit het asfalt krabben.
Bekijk een uitgebreide Russische analyse hier.

Wanneer men deze fake stenen meet met een multimeter op Ohm is de weerstand tussen 10 tot 50 Ohm afhankelijk op welke punten men meet; edel shungiet meet altijd 0 Ohm op alle plaatsen. Men kan dit fake edel shungiet soms erkennen aan het bobbelig en pukkelig uiterlijk terwijl echt edel shungiet meer gladde oppervlaktes heeft. Uit testen door sensitieve personen die energieën kunnen voelen, blijken deze UHT stenen absoluut niet de energetische en andere eigenschappen te hebben toegeschreven aan echt edel shungiet.

Foto antraciet brokken links en ons Edel shungiet rechts:
Al onze producten op onze webshop zijn op voorraad en zijn na betaling (voor 15 uur) binnen de 24 uur in uw bezit.

Wij voeren sinds begin 2017 nu ook grade II in omdat grade I moeilijk verkrijgbaar is; het gehalte koolstof/fullerenen is ongeveer 20% lager maar de prijs is meer dan 70% goedkoper; hierdoor kunnen wij nu ook grotere brokken aanbieden tot 1 kg aan betaalbare prijzen.
Zie certificaat op foto hieronder (klik op foto voor een grotere weergave)

Onderscheid 'gewoon' en Elite shungite
Elite shungite, ook wel Edel, Noble of Silver shungite genoemd, is zeer verschillend van het 'standaard' type 3 shungite:
- bevat veel meer fullerenen en koolstof (98%)
- normaal shungite bevat C60 fullereen (0,5-1%) en elite shungite C70 (90-98%)
- C60 molecule: 20 hexagons en 12 pentagons
- C70 molecule: 25 hexagons en 12 pentagons
- geeft geen of weinig kool-stof af
- gemiddeld 10 maal sterker of anders gezegd: 10x minder volume nodig dan 'gewoon' shungite
- kristal structuur
- niet te bewerken
- zeer sterke anti-smog eigenschappen en voor watervitalisatie
- zeer beperkte hoeveelheid beschikbaar, zeer gewenst en daarom veel duurder

Elite Shungite is een vorm van shungite dat 10 tot 20 maal het aantal fullerenen bevat dan het standaard shungite. De werking is dan ook vele malen sterker. Het is veel zeldzamer en de vraag in Rusland is groot waardoor de prijs relatief duurder is.

Het soortelijk gewicht is lager en het heeft een unieke zilverachtige glans. Het geeft ook geen zwart stof of zoals het ongepolijste 'normaal' shungite. Omdat het door zijn broze kristalstructuur niet kan bewerkt worden wordt het voornamelijk gebruikt voor ultieme waterbehandeling, antismog en om juwelen te maken.
Voor waterbehandeling wordt 15 tot 20 gram per liter water kleinere brokjes aangeraden.

Het Elite shungite is niet alleen het sterkste antismog produkt dat wij voeren maar versterkt ook het bioveld en het immuun systeem en werkt volgens Russische wetenschappers tevens als stemmingsverbeteraar of antidepressivum.

De in bulk aangekochte Elite shungite wordt door ons gesorteerd, gereinigd en gemalen voor de 0,2 tot 1 mm grootte:


Elite shungite wordt als de kern van de meteoor beschouwd. Het zat ook veel dieper in de grond en de totale hoeveelheid was slechts enkele ton in tegenstelling tot het 'gewoon' shungite waarvan vele miljoenen tonnen over een grote oppervlakte verspreid liggen. De hoogste kwaliteit (grade 2) is ook te vinden in de nabijheid van de Elite vindplaatsen.

Reeds meer dan 100 jaar zijn alle vindplaatsen van Elite shungite door de eigenaars van de mijnen uitgehakt. De eigenaars van de mijn "Zazhoginsky" in Petrozavodsk, Karelië waarvan wij kopen, hebben het van hun voorouders geërft.
Door de verbeterde levensomstandigheden in Rusland is het sinds 1990 zeer populair en zijn de private voorraden zo goed als uitverkocht; wij hebben begin 2016 een groot deel van de nog beschikbare vooraden van de mijn "Zazhoginsky" opgekocht.

Verzorging en reinigen van edel shungiet:

Door de gelaagdheid en hardheid is edel shungiet zeer broos en er dient omzichtig mee om te gaan zodat de steen niet in de breuklijnen splitst  bijvoorbeeld bij het vallen op een harde ondergrond. Leg grote brokken op een vaste plaats of verpak het in een stevig zakje als je het bij het lichaam wil dragen. Wij kunnen geen terugname of terugbetaling doen van gebroken stukken, tenzij het gebroken bij de verzending totkomt en dat moet binnen de 24 uur gemeld worden met bijbehorende foto.

 

Reinigen hoeft minder vaak als standaard schungiet; doa dit door het enkele uren in wonsicht te leggen, enkele minuten onder koud stromend water of te aarden (best inpakken in aluminiumfolie) en te verbinden met de aarding van een stopcontact of een dag in de grond in de tuin.

Nederlandse PDF over Shungiet wonder der natuur.

Wij kopen onze shungite producten rechtstreeks van de grootste mijn in Karelië (Zazhoginsky) waar het shungite het grootste aandeel van fullerenen bezit. Bij vele andere kleinere mijnen is dit gehalte veel lager.

Shungite is een natuurlijk mineraal met een uniek georganiseerd kristalrooster of raster op basis van koolstof. Zoals we weten, is koolstof de basis van het leven op aarde. Moderne geleerden wijten het ontstaan van leven op onze planeet als een complex proces van evolutie van koolstofverbindingen.

Wat zijn Fullerenen?
Shungite ontvangt de genezende kracht van de fullerenen, een bolvormige holle molecuul die bestaat uit tientallen koolstofatomen en die alleen in shungite voorkomt met atoomnummer C60. Toen fullerenen een paar decennia geleden werden ontdekt in de shungite werd het een sensatie. Fullerenen gedragen zich in ons lichaam als de meest krachtige en meeste langwerkende antioxidanten als een middel om de vrije radicalen te bestrijden.

Het belang van deze ontdekking is dat tot die tijd, wetenschappers zich alleen bewust waren van drie vormen van koolstof: diamant, grafiet en carbyne . De nieuwe molecuul vertraagt de groei van kankercellen en stoffen van fullerenen kunnen de activiteit van het AIDS-virus vertragen. De ontdekking van de fullerenen was een echte doorbraak in nanotechnologie en werd uitgeroepen tot een sensatie van de 20e eeuw. De wetenschappers die het hebben ontdekt kregen de Nobelprijs voor de Scheikunde in 1996.

Duitse Youtube video; klik op 'Bekijk deze video op YouTube'; Nederlandse vertaling: kies 'ondertiteling' in Youtube settings onderaan, dan eerst 'Duits' selecteren en dan 'automatisch vertalen en 'Nederlands' kiezen:


Shungite bevat bijna het gehele periodiek systeem aan elementen. Echter, zoals iedereen weet, hebben niet alle chemische elementen een positief effect op een menselijk wezen. Maar dit is gewoon een verbluffende kwaliteit van deze steen: alleen de elementen die nodig en nuttig voor een levend organisme zijn komen in water vrij.

Momenteel trekt shungite veel wetenschappers, fabrikanten en politici aan als een veelbelovende materiaal voor de oplossing en verbeteren van vele complexe milieuproblemen.

Shungite is:
- een natuurlijke antioxidant die de menselijke immuniteit kan verhogen met betrekking tot de vele ernstige ziekten en onderdrukken van vele allergische ziekten;
- een absorptiemiddel voor het zuiveren van lucht en water van veel organische en anorganische verbindingen en van overtollige vrije radicalen;
- ideaal om te combineren met andere edelstenen om te ontladen en/of negatieve invloeden van die edelstenen te neutraliseren;
- een drager van een breed scala van sporenelementen en biologisch actieve stoffen voor intensivering van de biologische processen in de lichamen van mensen en dieren;
- een materiaal dat door actieve interactie met elektromagnetische velden van verschillende aard (antropogene hoge-frequentie, zonne-energie, geopathische velden) hun negatieve impact kan neutraliseren.Het bezit:
- adsorberende activiteit, het vermogen stoffen te vangen uit de omgeving;
- bactericide werking;
- hoog niveau van adhesie, de mogelijkheid om verbinding te maken met elke stof;
- antihistaminica en anti-inflammatoire effecten;
- radio schild eigenschappen;
- gedraagt zich als een supergeleider voor elektrische stroom;
- vermogen om zuurstof te absorberen bij kamertemperatuur in water en in de lucht.

Hieronder een voorstelling van het (antismog) absorptievermogen van Elite shungite, dat bijna het hele elektromagnetisch spectrum omvat:Extra Toepassingen Elite Shungite

Schungite geleidt elektriciteit. Elektrische geleidbaarheid vindt men slechts uiterst zelden in steensoorten. Onder normale omstandigheden, kon worden volstaan met een normale batterij, gloeilampen een zaklamp en twee geleidingsdraden maar momenteel door het aanbod van fake geleidend antraciet is men genoodzaakt om een goede multimeter op Ohm te gebruiken; wanneer men deze fake stenen meet met een multimeter op Ohm is de weerstand tussen 10 tot 50 Ohm afhankelijk op welke punten men meet; edel shungiet meet altijd 0 Ohm op alle plaatsen. 
Opgelet, sommige malafide handelaren verkopen antraciet onder de naam Elite shungite. Vooral de antraciet uit Columkia is vergelijkbaar van uitzicht met Elite shungite.

Elite shungite is ook diamagnetisch. Diamagneten zijn stoffen, die tegengesteld zijn gemagnetiseerd in de richting van het externe magnetische veld. De diamagneten omvatten inerte gassen, stikstof, waterstof, vuursteen, fosfor, zink, koper, goud, zilver, Shungit en andere verbindingen, zowel organische als anorganische. Er is bijvoorbeeld een fenomeen als de diamagnetische levitatie. Interessant is dat een persoon zich gedraagt in een magnetisch veld als een diamagneet.

Ik denk dat de meeste aandacht voor de Elite shungite ook wordt verklaard door de andere ongewone eigenschappen. De Elite shungite is een materiaal met een zeer hoge energie-inhoud. Een water filter met Elite shungite verhoogt de energie-inhoud van het water tot 80.000 Bovis eenheden.
Wanneer men naast de nabijheid van een watertank, een stuk Elite shungite het gewicht 40 - 50 g plaatst dan begint het water met de klok mee te draaien. Deze rechtshandige vortex leidt tot een instroom van vitaliteit, terwijl een linkshandige vortex daarentegen tot afvoer.
Elite shungite heeft geen invloed op de pH van het water en niet op de zuurstofopname capaciteit. Daarom kan de Schungit willekeurig lang in contact met water.

Terwijl het poeder van normale Schungit voor cosmetische doeleinden volledig voldoende is, kan men ook het poeder van Elite shungite inwendig gebruiken als een biologisch actief additief. Elite shungite is een uitstekend absorberend door de ongewone structuur en zijn bijzonder actief.
Als je een paar keer per week Elite shungite poeder inneemt (bv een mespunt) met een glas water, zult u een toename in kracht en vitaliteit ervaren.
Je kan ook Elite shungite poeder met zout mengen (10%) en gebruik dit mengsel als gewone zout.
Elite shungite poeder heeft uitstekende antioxiderende eigenschappen, en kan ook worden gebruikt in plaats van aktieve kool. Het langdurig gebruik van actieve kool kan leiden tot een chronisch tekort van biologisch werkzame stoffen die essentieel zijn voor het menselijk organisme. Elite shungite is vrij van deze nadelen en is een veel betere absorptiemiddel en geeft het lichaam niet alleen de essentiële sporenelementen, maar dwingt de darmen te werken. Met de hulp van Elite shungite kunt U ook het werk van uw interne organen activeren. Dit kan gedaan worden op verschillende manieren.

Velen van jullie hebben misschien gehoord van de zogenaamde Su Jok therapie: een systeem van biologisch actieve punten waarvan conditie weerspiegelt de organen en lichaamsdelen aan het oppervlak van de menselijke handen en voeten. Als een orgaan ziek is, dan begint overeenkomstige biologisch actieve punt pijn te doen. Om het orgaan te genezen kan dit punt te stimuleren een bepaalde manier. De werkwijze Su Jok vrij van ongewenste bijwerkingen. De Su Jok therapie combineert de voordelen van de verschillende takken van de traditionele Aziatische geneeskunde, maakt het mogelijk om gezondheidsproblemen te bepalen en te genezen zonder het gebruik van drugs diverse acute en chronische ziekten effectief, met inbegrip van aandoeningen van de zenuwen en de psyche.
De stimulatie van biologisch actieve punten met een stuk Elite shungite kan binnen enkele minuten werken. Regelmatig gebruik van Elite shungite in Su Jok therapie verhoogt de effectiviteit van deze methode vele malen.

Met de hulp van Elite shungite werken met chakra's.
Wanneer een chakra niet actief of geblokkeerd is, dan falen bepaalde systemen van het lichaam kan men ziek worden. Dit komt zowel tot uiting in het gedrag van de mens, evenals voor zijn gezondheid.
U kunt de chakra's op de fysiologische manier activeren; hiervoor moet je een goede bloedtoevoer naar de organen die in de zone van de werking van de chakra's liggen, in orde te brengen.
De vrij regelmatig uitvoeren van een stimulatie van het biologisch actieve punten die behoren bij een bepaalde Chakra, met behulp van een stuk Elite shungite elimineert de blokkade. Hiervoor is de Su Jok therapie zeer geschikt.
Informatie over de chakra's zijn er in overvloed in de literatuur en op het internet te vinden.

Het orgaan dat verantwoordelijk is voor de vorming en werking van het immuunsysteem is de thymus. De term "thymus" komt van het Griekse woord "thymos" wat betekent "levenskracht". Er zijn een aantal eenvoudige technieken die het mogelijk maken om effectief de thymus te stimuleren door te werken op het eigen innerlijk levenskrachten.
Ten eerste, het dragen van een hanger van Elite shungite op het hoogte van de thymus.
Als u regelmatig 's ochtends werkt aan het versterken van de thymus - en dit kan gemakkelijk uit te breiden naar meerdere keren per dag - zult U zich snel meer energieker en vitaler voelen.

Elite shungite poeder wordt ook met succes gebruikt in de homeopathie.

Het ecologisch potentieel van shungite is zeer breed door de mogelijkheid van zuivering van water en lucht, de bescherming van mensen tegen elektromagnetische straling van verschillende aard, de versterken van het immuunsysteem en de geneeskrachtige eigenschappen met betrekking tot een breed scala van ziekten.
Shungite water wordt reeds lang gebruikt voor de behandeling van huid aandoeningen.
Onderzoek van shungite hebben ook aangetoond dat rechtstreeks contact van de steen met het menselijk lichaam zorgt voor verlichting van pijn en van een aantal ernstige ziekten.
Rekening houdend met haar helende eigenschappen, wordt shungite met succes gebruikt in de geneeskunde, ecologie, landbouw, watervoorziening, metallurgie, energie productie, chemische en constructie-industrie.
Deze steen, die geweldig reiniging en helende eigenschappen bezit ook spirituele eigenschappen en het kalmeert en troost. Het absorbeert letterlijk negatieve energie zeer gelijkend aan tachyon.
Shungite is een water-element waarbij het vuur-element (sterrenbeeld: Ram, Leeuw, Boogschutter) domineert; sommige personen kunnen er soms hevig op reageren.

Foto van de Elite mijn 50 jaar geleden toen ze nog niet volledig uitgekapt was:


Efecten van de Shungite:
- bevat bijna alle elementen
- zeer aardend (stimuleert 1ste chakra)
- werkt in op de emotioneel, mentaal en spiritueel lichaam
- sterke anti-oxidant
- stimuleert het immuunsysteem
- extreem water-zuiverend
- alle mogelijke allergieën
- neutraliseert elektro-magnetische straling
- anti-bacterieel
- alle mogelijke huidaandoeningen
- heelt snijwonden sneller
- balanceert de aura
- rustgevend
- bij stress en depressies
- energetisch reinigend
- tegen alle mogelijk chronische aandoeningen
- zowel inwendig als uitwendig toepasbaar

Goede (Engelse) boeken over de eigenschappen van Shungite:
- boek van Regina Martino bij Bol
- Kindle eboek van Regina Martino bij amazon.nl
- iBook van Regina Martino via iTunes
 
  Informatie
Atomisch Nano Colloïdaal Zilver Ons atomisch (ook metallic of nano genoemd)...
  Informatie
Wat doet een Watervitalisator? Vitalisatoren zijn bedoeld om ,vooral water en...
  Informatie
Het gebruik van piramides. Wij hebben shungite piramides die overeen komen met de...
Model: BK237
  Informatie
Deze roestvrijstalen bollen zijn verkrijgbaar in matte en gepolijste uitvoering en in...
  Informatie
Momenteel meer dan 100 hangers en andere juwelen in ons assortiment, zowel van...
Model: HA001
  Informatie
Harmonisers zijn twee producten van verschillende energiebronnen,organisch (=ooit...
Model: BI416
  Op voorraad
Maat L: 30-50 mm momenteel niet op voorraad.   1000 gram gesorteerde ruwe...
Model: SS751
32,00 25,00
Voeg toe aan winkelwagen
  Op voorraad
Verpakkingen van 100, 250 of 500 gram met gewicht tussen 0,5 en 2 gram variërend...
Model: ES189
80,00 46,00
Voeg toe aan winkelwagen
  Op voorraad
Gereinigd Edel shungiet brok tussen 9 en 11 gram of 11 tot 13 gram. Geleverd in...
Model: ES119
18,00 12,00
Voeg toe aan winkelwagen
  Op voorraad
Elite shungite brokken van 14 tot 18 gram. Wij hebben een grote collectie van ruwe...
Model: ES218
25,00 19,00
Voeg toe aan winkelwagen